Zrób na śniadanie zamiast naleśników. Fluffy pancakes zaskoczą twoich bliskich

    Poszukujesz inspiracji na apetyczne i oryginalne śniadanie, a wyczerpały ci się pomysły? Wypróbuj niezwykle puszyste naleśniki fluffy pancakes, które zachwycą twoich najbliższych!

    Fluffy pancakes, czyli japońskie naleśniki
    Fluffy pancakes, czyli japońskie naleśniki
    Źródło zdjęć: © Adobe Stock | ltyuan

    07.04.2024 | aktual.: 18.04.2024 09:04

    Czy znudziło ci się przygotowywanie kanapek każdego poranka? A może masz dosyć klasycznej jajecznicy, tostów z dżemem lub porannej owsianki? Czy ty i twoja rodzina szukacie nowości na śniadaniowym stole? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to dobrze trafiłeś.

    Za chwilę odkryjesz fantastyczny sposób na pyszne śniadanie, które również wspaniale wygląda. Mowa tutaj, rzecz jasna, o japońskich naleśnikach - fluffy pancakes.

    Kontynuacja artykułu znajduje się poniżej wideo.

    Fluffy pancakes podbiją podniebienia

    Japońskie naleśniki zachwycają swoją delikatnością i puszystością już od pierwszego kęsa. Ich lekkość i delikatność sprawiają, że jedzenie ich to czysta przyjemność. Rozpuszczają się w ustach niczym chmurka.

    Dodatkowo, możesz je łączyć z bogatym wyborem pysznych składników. Taka opcja śniadaniowa z pewnością szybko ci się nie znudzi. Zatem, jeśli martwisz się, że przygotowanie fluffy pancakes może być zbyt skomplikowane, od razu rozwiewam twoje wątpliwości. Przetestowany przepis gwarantuje sukces w kuchni od pierwszej próby.

    Już po samym cieście widać, że naleśniki będą mega puszyste
    Już po samym cieście widać, że naleśniki będą mega puszyste© Licencjodawca | Pyszności

    Jak zrobić fluffy pancakes? Przepis na japońskie naleśniki

    Składniki:

    • 5 jaj, oddziel żółtka od białek,
    • 1 szczypta soli,
    • 50 g mąki tortowej,
    • 80 ml mleka,
    • 60 g drobnego cukru,
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
    • do wyboru ulubione dodatki: świeże owoce, sos owocowy domowej roboty, syrop klonowy, polewa czekoladowa, bita śmietana, cukier puder.

    Przepis:

    1. Zacznij od oddzielenia żółtek od białek. W kolejnym kroku, ubij białka na sztywno wraz z dodatkiem soli. Stopniowo dodawaj cukier do miski.
    2. W innym naczyniu wymieszaj żółtka, mleko i ekstrakt waniliowy.
    3. Dodaj do mieszanki mąkę przesianą przez sito. Dzięki temu procesowi oraz wcześniejszemu ubiciu białek, uzyskasz idealnie puszyste naleśniki.
    4. Do powstałej mieszanki na bazie żółtek, dodawaj stopniowo ubite białka. Pamiętaj, aby robić to powoli i ostrożnie, żeby nie zniszczyć ich struktury.
    5. Mieszankę wlewaj ostrożnie na dobrze rozgrzaną patelnię z minimalną ilością tłuszczu. Formuj małe okrągłe placuszki i smaż każdą stronę przez 2-3 minuty, aż do uzyskania złocistego koloru.
    6. Serwuj puszyste naleśniki od razu po usmażeniu, dodając do nich swoje ulubione składniki. Smacznego!
    Źródło artykułu:Pysznosci.pl
    Wybrane dla Ciebie
    © Popularne.pl
    ·

    Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje się  tutaj.