Królewska Herbatę Karola III. Nie dodaje cukru ani cytryny
07.03.2024 11:56
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Trudno sobie wyobrazić, że brytyjski władca mógłby nie docenić ciepłej herbaty, która jest ikoną brytyjskiej kultury. Choć Karol III także ceni sobie ten napój, to przede wszystkim skłania się ku jego unikatowej odmianie. Tajemnica tej wyjątkowej wersji kryje się w dwóch dodatkach, z których jeden nie cieszy się popularnością w Polsce.
Opis kontynuowany jest pod zamieszczonym filmem
Upodobania kulinarne króla Karola III
Niezmiennie, ekologia i sezonowość są kluczowymi elementami w kulinarnych zainteresowaniach Karola III. Monarcha wyraźnie nie toleruje foie gras, zamiast tego preferuje produkty pochodzące bezpośrednio z ogrodu pałacowego. Preferuje jagnięcinę, domowy chleb, dzikie grzyby, suszone owoce, musli i różnorodne rodzaje miodu, który zawsze zabiera ze sobą w podróże zagraniczne. Właśnie miód jest jednym z nieodzownych dodatków do jego herbaty.